Τα πρόσωπα

Nίκος Παροίκος , PHD
Ο Νίκος Παροίκος είναι ο ιδρυτής και ο γενικός διευθυντής της ΕΞΟΔΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Γεννήθηκε στην Ικαρία. Είναι πτυχιούχος  του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε επίσης Θέατρο, Κινηματογράφο και Τηλεόραση στην Αθήνα και στο Παρίσι.
Δημιούργησε το θεατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα το εργαστήρι έρευνας αρχαίου δράματος "Θεατρική Έξοδος" το οποίο στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα ευρύτερο πολιτιστικό φορέα (Θεατρική Εξοδος Αιγαίου). Έχει σκηνοθετήσει δεκάδες θεατρικά έργα και έχει οργανώσει ανάλογα πολιτιστικά δρώμενα σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο ενεργητικό του έχει ταινίες μικρού μήκους με εθνολογικά θέματα καθώς επίσης ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές σειρές για τον πολιτισμό του Αιγαίου. Έχει γράψει και δημοσιεύσει μελέτες, άρθρα τα οποία παρουσίασε σε επιστημονικά περιοδικά και σε διεθνή συνέδρια.
Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ/ΕΡΤ) και του πρώτου Ημικρατικού Θεάτρου Αιγαίου.
Είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.Συνεργάτες-Συνεργασίες

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα με 500 πολιτιστικούς φορείς και 800 καλλιτέχνες-επιστήμονες. Όπως: Ραλλού Μάνου, Άρη Πουλιανό, Μανόλη Ανδρόνικο, Αλέκα Κατσέλη, Κώστα Κλουβάτο, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιάννη Κύρου, Ασπασία Παπαθανασίου, Ντίνο Ηλιόπουλο, Θεόφιλο Βέικο, Χρήστο Λεοντή, Μαλαίνα Ανουσάκη, Θεοδόση Πελεγρίνη, Γιώργο Τσαγκάρη, Ιάκωβο Καμπανέλλη, Χαρά Μπακονικόλα, Πέτρο Ζουμπουλάκη, Αριστόξενο Σκιαδά, Αλέξη Σολομό, Μαρία Γκούτη, Δημήτρης Κακαβελάκης, Νομπέλ Αρμάν, Ανδρέα Παναγόπουλο, Σπύρο Καραγιάννη, Τάσο Μπαμπάση, Σαράντο Στενό, Αντώνη Βασιλάκη, Νίκο Γεωργούση, Μιχάλη Κασωτάκη, Δημήτρη Κούτρα, Παναγιώτη Ντουνιαδάκη, Νίκο Σφυρόερα, Στέργιο Κώττα ,Σπύρο Γιασαφάκη-Εύη Στεργίου κ.α.


Άννα Περντρώ

Βασικός συνεργάτης και ιδρυτικό στέλεχος της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Δημιουργεί, σχεδιάζει και κατασκευάζει η ίδια τα κουστούμια, τις μάσκες, τα κοσμήματα των παραστάσεων, χρησιμοποιώντας πολυποίκιλα φυσικά-αυθεντικά υλικά. Ζωγραφίζει, φωτογραφίζει και καταγράφει τα διάφορα πολιτιστικά δρώμενα του θεάτρου στα νησιά και στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Γεννήθηκε στο Παρίσι. Σπούδασε στην Ecole des Beaux Arts ζωγραφική, γλυπτική, decoration. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στην Αθήνα, Παρίσι, Σεβίλλη, Μόσχα, Δουβλίνο και στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Από το 1980 ζει στην Ελλάδα, μελετώντας την ελληνική τέχνη και τον λαϊκό πολιτισμό που χρησιμοποιεί σαν πηγή έμπνευσης στις πολύμορφες δημιουργίες της.


 

aegean-exodus.gr © 2011